Ze woont, werkt, leeft en heeft lief aan de andere kant van de wereld. Op het ‘paradijselijk’ eiland St. Maarten vond mijn nichtje, de jongste dochter van mijn zus, sedert vier jaar haar stek. Ze leerde er haar vriend kennen en deze zomer, halfweg augustus, werd ze voor de eerste keer mama. Sedert vorige week is ze voor eventjes in ’t land. Samen met vriend en baby maakte ze de oversteek van een warme en zonnige dertig graden, naar het kille, natte en grijze twaalf graden België. Een wereld van verschil! Ze kwamen zaterdag op bezoek. Een mooi duo: zij roomwit, hij diep donkerbruin. In hun armen een bundeltje liefdeskleur. Een melkchocoladen jongetje, drie maanden oud met prachtige kijkers en gulle lach. De baby die alle harten doet smelten. Het ontroerde me, te zien hoeveel geluk mijn nichtje uitstraalde, verdiend geluk. Straks reizen ze terug naar zonniger oorden, in hun bagage, de warme omarming van familie en vrienden.

Vandaag, zestien november, mijn vaders verjaardag. Nu al zestien jaar zonder hem, maar vaders en moeders worden nooit vergeten.

de lach

in hun armen

straalt op hen af

ze kijken

in elkaars ogen

twee werelden

versmolten tot één

doen dromen van ‘beter’

Doris Dorné – 16 november 2021

Nog geen reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *