Even dromen … dat Moederdag vandaag vooral ‘zacht’ mag zijn voor alle mama’s. Een utopie, natuurlijk, want er is heel wat verborgen moederleed in de wereld. Zo’n dertig jaar geleden stond hier een klein jongetje van vier, treurig kijkend naar het geschenkje van broer, met liefde gemaakt op school en met trots overhandigd op Moederdag morgen. Mijn kleine, chemo kale ventje, had tranen in de ogen toen hij zei: ‘En ik heb niets om jou te geven’. Nog steeds zie ik die teleurstelling en het verdriet in dat kleine lijfje. Niet meer op school verschijnen, bleek een beetje afgeschreven worden. Zo voelde het voor hem en dus ook voor mij. Het maakte me kwaad en die boosheid temperde slechts na verloop van jaren. Een niet te wissen hartzeer is gebleven.

Deze morgen werd hier aan huis een prachtige tuil bloemen geleverd. Op het kaartje stond: ‘een chaotisch boeket van een chaotische zoon!’. Mijn Moederdag voelt vandaag dus ‘super zacht’. Ook Manlief dacht aan mij, alhoewel ik zijn moeder niet ben.

Verder is het hier één en al veldslag onder de vriendinnen. Zotter mag het niet meer worden, we liggen omzeggens allemaal in de lappenmand. Onze vrijdaglunch vriendin, viel op haar terras en brak haar pols. Onze vrienden overburen zitten allebei met corona en mijn vriendin van alledag, werd donderdag op de fiets aangereden door een wagen. Flinke buil en een voet, die alle kleuren van de regenboog kleurt en een fiets voor de schroothoop. Dagelijks op bezoek komen is dus voor eventjes geen optie. En weer blijkt nog maar eens, hoe gelukkig je mag prijzen, nog met zijn tweetjes te zijn. Op je ééntje moeten roeien met kapotte riemen is geen sinecure. Het mooie is echter, dat in deze buurt iedereen klaar staat voor iedereen. We zorgen voor elkaar, we dragen jarenlange vriendschappen op handen, we zijn er voor elkaar als het nodig is (momenteel leggen ze vooral mij in de watten). Manlief surft echter, waar nodig, van hulpeloze vriendin naar vriendin in nood, terwijl hij ook een oogje op mij moet houden. Geen twijfel mogelijk, met twee is altijd beter dan alleen!

Nog geen reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *