Volgende week gaan de winkels weer open. Benieuwd wat dat voor schokeffect zal geven. Zullen we met zijn allen in allerijl naar de uitnodigende open deuren lopen? Zitten we smachtend te wachten op een dagje ‘runshopping’? We zullen zien. Bij mij zullen de eerste aankopen zich beperken tot een drietal geboortegeschenken. Er vielen de voorbij weken twee geboortekaartjes in onze brievenbus en gezien ik graag iets persoonlijks geef, wordt de kinderkleding winkel mijn eerste doel. In het lokale tijdschrift ‘Nieuwpoort uw stad’ las ik deze week, dat ook ‘het meisje met de gouden haren’, mama geworden is van een dochtertje. ‘Het meisje met de gouden haren’ was de prille, grote liefde van Benjamin. In de derde kleuterklas vormden ze een hecht stelletje. Er was ook een druk heen en weer sturen van getekende hartjes met de nodige ‘I love you’s. Later, toen Benjamin al erg ziek was en de kleuters eersteleerjaars geworden waren, bracht ‘het meisje met de gouden haren’ hem nog een bezoekje. Ze schonk hem toen haar lievelingsknuffel. Zo’n mooi gebaar van zo’n klein meisje. Ik besliste toen in stilte, dat ik haar het knuffelhondje zou teruggeven als ze zelf mama werd. We zijn nu bijna zevenentwintig jaar verder en het tijdstip is aangebroken. Het pluchen hondje heeft al die jaren overleefd in gezelschap van Benjamins beren en mag nu terug naar waar het hoort. Naar ‘het meisje met de gouden haren’, het meisje dat mijn jongste, toen zes, zijn hartje helemaal had veroverd. Het meisje, dat hem toen zo gelukkig gemaakt heeft.

jij gaat terug

naar wie ooit

met groot kinderhart

afstand van jou deed

misschien …

zal zij later

het verhaal vertellen

van de kleuterliefde

die toendertijd

de dagen kleurde

als hààr dochtertje

troost zal vinden

bij jou …

de allerliefste knuffel

Doris Dorné

Eén reactie

  1. Zoveel liefde in een knuffelhondje, van een klein meisje voor een klein ziek vriendje!
    Daar kunnen er veel van leren!
    En nu is de cirkel rond….nieuw leven, hoe mooi is dat.
    Warme groetjes
    ginette

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *